Wednesday, April 25, 2012

Pozitron Katar Ofisi Açıldı

Katar ve bölge ülkeleriyle olan ilk temasımız mobil yazılım konusunda Türkiye’de kendimizi kanıtlayıp, kaliteli ve referans olabilecek projelere imza atmamızın ardından komşu ülkelere açılma kararı almamızla başladı. Katar ile birlikte aynı anda Kazakistan ve Yunanistan pazarına da girme kararı almıştık ama daha sonra global ekonomik kriz dolayısıyla işlerin iyi gitmediği bu diğer iki ülkedeki girişimlerimizi dondurma kararı aldık. Bu esnada Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC) bölgesindeki teknoloji ihtiyaçlarının artışını da görüyorduk, biz de diğer operasyonları ikinci plana atarak özellikle bu bölgeye odaklandık. İlk hedef olarak Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Suudi Arabistan’ı seçtik.

 Neden Katar Neden Doha? 

 Tüm bölgeyi inceledikten sonra Katar’ın başkenti Doha’da iş kurma kararı alma nedenlerimiz arasında Doha’nın çok hızlı büyüyen bir ekonomisi olması, bankacılık sektörünün inovasyona açık olması, Orta Doğu’daki en “business friendly” şehirlerden biri olması ve direk uçuş kolaylığı bulunuyordu.

Katar’da bizi bir ofis açmak konusunda en çok zorlayan şey doğru partneri bulmak oldu. Yoğun arayışlar sonunda yine Doha Merkezli “MBH” firması ile şu ana kadar sağlıklı ilerleyen partnerliğimizi kurduk. Bu bölgede açılmaya gitmeyi planlayan firmalara en doğru ve vakit ayırabilecek partneri bulmaya özen göstermelerini, finansal yükümlülüklerin altından kalkamıyorlarsa bu işe tek başlarına girişmemelerini, yöresel, bölgesel ve ülkesel çalışma şekillerine ve geleneklerine karşı hassasiyet göstermelerini öneririz. 

Doha Bank ile ilk temasımız ise yaklaşık bir buçuk yıl önce gerçekleşti. 2010 sonunda görüşmelerimizi tamamlayıp Mobil Bankacılık projesine başlamak üzere el sıkıştık. 2011 başlarında piyasaya çıkan Doha Bank Mobil Bankacılık uygulaması kısa zamanda bölgedeki en popüler mobil bankacılık uygulaması haline gelerek büyük bir başarı kazandı. Doha Bank Mobil şu anda da Katar’daki mobil platformda yapılmış en iyi işlerden bir tanesi. Piyasada 1 seneyi geride bıraktığımızda hem başarılı hem de ödüllü bir platformun geliştiricisi firma olarak bizler de gururlanıyoruz. Bu zaman zarfında hem Katar’da ikinci mobil bankacılık anlaşmamızı sağladık, hem de Dubai merkezli bir tüketici finansmanı kuruluşunun mobil projelerini hayata geçirmek için el sıkıştık.

Önümüzdeki aylarda Suudi Arabistan gibi yeni pazarlarda da projeler almayı hedeflemekteyiz. Pozitron kurucu ve CEOsu, Fatih İşbecer, düzenli olarak Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’a giderek oradaki olası açılımları ve partnerlik opsiyonlarını takip ediyor.

No comments:

Post a Comment