Monday, December 5, 2011

II. Küresel Girişimcilik Zirvesi: Girişimcilik, Değerler ve Kalkınma: Küresel Bir Gündem


İlki Washington'da gerçekleşen ve bu yıl da“Girişimcilik, Değerler ve Kalkınma: Küresel Bir Gündem” teması ile düzenlenen, II. Küresel Girişimcilik Zirvesi'ne İstanbul ev sahipliği yaptı. Girişimcilik kültürü, ideal iş ortamının oluşturulması, girişimciliğin desteklenmesi gibi konulara odaklanan zirve yaklaşık 2000 girişimciyi bir araya getirdi.

Kültürler arası yakınlaşma ve sürdürülebilir kalkınma için girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, girişimciler arası küresel işbirliğinin desteklenmesi ve başarı örneklerinin paylaşılmasını amaçlayan zirveye girişimcilerinin yanısıra ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomi Bakanı Sultan Bin Said El Mansuri gibi önemli politikacılar, yatırımcı ve akademisyenler de katıldı.

2010 da Washington'da ilki düzenlenen zirveye davet edilen 5 girişimciden biri olan Fatih İşbecer, bu sefer de Pozitron İş Geliştirme ekibiyle birlikte zirvedeydi. Ayrıca zirve sırasında Endeavor tarafından düzenlenen "Türkiye'de İş Yapmak" isimli panelde konuşmacı olarak yer aldı.




No comments:

Post a Comment